(2 omdömen)

Pösmunkar – popover pie

(8261 visningar)

Tillvägagångssätt

Popover är en amerikansk specialitet, nästan som en amerikansk version av yorkshirepudding. Den har sedan utvecklats till att bli ett eget litet bakverk. Namnet popover kommer sig av att “kakorna” pöser över formarna. Därför tycker jag att ett passande svenskt namn är Pösmunkar.

Pösmunkarna som ska vara luftiga kan ätas med sylt och grädde eller tillsammans med t ex skinka vid lunch. går säkert att utveckla och använda på många andra sätt också, kanske kan man fylla dom med en god fyllning. Här nedan följer ett grundrecept på glutenfria Pösmunkar.
0,5 tsk salt Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en muffinsplåt (12 muffins). Blanda samman alla ingredienserna i en skål och vispa tills det är en jämn smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 (extra lätt att fylla formarna är det om man häller smeten i en tillbringare och sedan fördelar smeten). Ställ muffinsplåten mitt i ugnen och grädda ca 35 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan förrän tidigast efter 30 minuter (då sjunker dom ihop). Ta ut en och titta så att den har fått färg i botten annars forsätt grädda en stund till.
Godast är pösmunkarna när dom är alldeles nybakade.

Ingredienser

Receptet ger 12 st

3 msk smält smör
3,5 dl MixWells Ljusa basmjöl
3,5 dl mjölk
4 ägg (gärna stora)
0,5 tsk salt

Skriv ut

Lämna ett svar