Om MixWell


MixWell är ett familjeföretag som startades 1999 av Carl-Gustav Hallqvist och Viveca Sylvén Kadesjö. Sedan starten har företaget vuxit och MixWells produkter finns idag i alla de stora dagligvarukedjornas och Apotekets sortiment.


Många bagerier i Sverige och utomlands använder MixWells produkter liksom även livsmedelsindustrin. Idag exporterar MixWell till bland annat Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen och Holland och exporten växer med nya marknader.


Alla MixWells produkter tillverkas i lokaler speciellt anpassade för glutenfri produktion.

Läs om vår resa här

Kontaktinformation

Här finns adress och telefonnummer om du har frågor, synpunkter, undrar något om gluten eller vill komma i kontakt med oss. Det går också bra att kontakta oss genom att fylla i formuläret till höger.

021-350960

Info@mixwell.com

MixWell AB
Sjöhagsvägen 6
721 32 Västerås

  Första maskinen

  1 juni, 1998

  Första maskinen

  Den första maskinen som vi köpte för att blanda våra mixer var en cementblandare. Med den kunde vi blanda 50 kg mix åt gången.

  Mixwell grundas

  1 mars, 1999

  Mixwell grundas

  MixWell är ett familjeföretag som startades 1999 av Carl-Gustav Hallqvist och Viveca Sylvén Kadesjö. Vår tillverkning skedde i vårt hemmakök. Men snart flyttade vi till lokaler på Bäckby i Västerås.

  MixWell på ICA

  1 mars, 1999

  MixWell på ICA

  1999 på våren tog ICA in våra muffinsmixer. Vi hade det året 7 produkter; förutom de tre basmjölerna och de två muffinsmixerna även en fullkornsbrödmix och en vörtbrödsmix.

  Mixwells webbutik

  1 januari, 2001

  Mixwells webbutik

  MixWell börjar så smått sälja produkter via hemsidan MixWell.com

  Externa delägare

  1 mars, 2009

  Externa delägare

  År 2009 ombildades bolaget till Nya MixWell AB och fick externa delägare.

  Flytt till större lokal

  1 november, 2014

  Flytt till större lokal

  Vi flyttar till nya lokaler i Västerås. Större och bättre, vi är 3 stycken som jobbar i produktionen och en på kontoret.

  Ny plattform

  1 april, 2016

  Ny plattform

  MixWell lanserar ny webbplattform för att underlätta direktförsäljningen mot konsumenter.

  Go Wild toppings lanseras

  11 april, 2017

  Go Wild toppings lanseras

  Mixwell lanserar de naturinspirerade toppingarna i Go Wild sortimentet. Smakrika blandningar som uppskattas av alla. Perfekt till frukosten på filen eller yoghurten.

  Bättre och bätte

  25 september, 2019

  Vi börjar vårat arbete med förbättringar för miljö och natur genom förändrade förpackningar och råvaror. Under hösten 2019 introducerar vi nya förpackningar där vi minskar vår användning av plast. Framöver har vi också som målsättning att fasa ut burägg från våra produkter. Vi har som mål att de äggprodukter som vi använder ska komma från frigående höns 2023.

  Till Dig som är Dietist

  MixWell har som mål att producera glutenfria produkter som ska smaka som vanligt och som ska vara lätta att använda. Vi har valt att kalla våra mjölmixer för basmjöl eftersom dom utgår basen i nästan all bakning och även i en stor del av matlagningen. MixWell försöker arbeta i ett nära samarbete med kunderna och lyssnar därför alltid på deras önskemål för att utveckla produkter som just dom vill ha. Eftersom vi är ett litet företag kan vi också producera korta serier om det är något speciellt som kunden vill ha. Alla våra basmjöl innehåller idag guar (E412) men om efterfrågan finns kan vi t ex tillverka basmjöl som bygger på ett annat förtjockningsmedel (som inte är sojasläkting). Hör gärna av Dig om just Du eller Dina patienter saknar någon produkt.

  Som Du kan se här på vår hemsida har vi många produkter av olika slag och dom flesta kan man finna i livsmedelsbutikerna och alla säljs på postorder. Recept som passar våra produkter finns också här på hemsidan. Recepten är gjorda så att man lätt kan skriva ut dom.

  Vi har idag 7 produkter inne på sär-närlistan hos apoteken och som kan förskrivas Alla förpackningarna innehåller 1000g:

  Ljust basmjöl
  Apotek vnr: 281402
  Mixwell artnr: 101

  Mörkt basmjöl
  Apotek vnr: 281394
  Mixwell artnr: 102

  Ljust gluten och laktosfritt basmjöl
  Apotek vnr:281410
  Mixwell artnr: 103

  Mörkt gluten och laktosfritt basmjöl
  Apotek vnr: 691000
  Mixwell artnr: 104

  Naturligt gluten-, laktos- och sojafritt basmjöl
  Apotek vnr: 691001
  Mixwell artnr: 107

  Fullkornsbrödsmix glutenfri
  Apotek vnr: 267252
  Mixwell artnr: 204

  Solrosbrödsmix
  Apotek vnr: 210700
  Mixwell artnr: 209

  Information till dig som arbetar i storkök.

  Personer som fått diganosen celiaki ska äta en kost utan gluten för att hålla sig friska. Får dom i sig gluten så förstörs tarmluddet och kroppen kan inte suga upp den näring som behövs. Gluten finns i vete, råg och korn.

  Havre innehåller inte gluten men blir kontaminerat (nedsmutsat) med gluten på sin väg till konsumenten ( i kvarnen, i containerna, på åkern eller på andra ställen där den behandlas).

  Det finns speciell s.k. (ren havre) som de flesta glutenintoleranta tål. Men många med diagnosen celiaki är så känsliga att en enda liten brödsmula kan göra att tarmen blir inflammerad. Därför är det viktigt att du som tillreder glutenfri mat är väldigt noga. Använd inte samma kniv och skärbräda där du tidigare skurit vanligt bröd. Använd helst speciell smörbytta. Stek inte i samma stekpanna där du tidigare stekt något med bröd- eller mjölpanering, pannkakor eller något annat som innehåller mjöl. Det finns speciella mjölmixer som används istället för mjöl och som inte innehåller gluten.

  I MixWells sortiment hittar Du det mesta som behövs för att kunna laga god och näringsrik glutenfri kost, baka bröd eller kakor. MixWell har också tagit fram flera färdiga glutenfria mixer som är lätta att använda och som smakar precis som vanligt.

  Här på MixWells hemsida kan du se vad som finns i vårt sortiment och allt går att få i förpackningar som passar just ditt behov. Vill du ha hjälp med recept eller något annat, så kontakta oss gärna.

  Fråga efter MixWells produkter hos Servera och om dom inte har det du söker så kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

  Baka glutenfria muffins

  Baka glutenfritt bröd

  Gör glutenfria våfflor