(4 omdömen)

Ljuvliga fudgebrownies

(4986 visningar)

Tillvägagångssätt

Alla älskar choklad och dom här fudgebrownies får under underbart god smak av cholkad som tilltalar alla chokladälskare.
Smält smöret och ställ åt sidan. Rör därefter ner smöret och ställ tillbaka kastrullen på plattan en väldigt kort stund under omrörning (ca 20 sek). Ta av från plattan och ställ åt sidan.
Vispa äggen lätt för hand och tillsätt kakao, salt, bakpulver, kaffepulvret och vaniljsockret. Rör ihop och och rör därefter ner smörsockerblandningen. Rör slutligen i basmjölet. Och rör allra sist ner chokladknapparna. Häll upp smeten i en form ca 20×30 cm. Ha gärna bakplåtspapper i formen så går det lättare att få ut kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i 180 grader ca 35 minuter. Den ska ha stelnat men vara kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna helt innan den skärs i lagom stora rutor.

För att kakorna ska blir lite extra lyxiga så är det lyxigt med en god chokladkräm som dekoration.

Smält chokladen (i mikron eller på spisen) så att den blir rinnande. Rör smör och florsocker så det blir riktigt fluffigt, tar ca 3-4 minuter med elvisp. Vispa därefter ner chokladen och vispa tills det är väl blandat och krämen är glänsande. Om krämen är “för” mjuk så ställ den i kylskåpet en stund. Spritsa därefter ut krämen på kakorna.

Vill du “piffa” till kakorna ännu mer så dekorera gärna med ett bär t ex hallon, jordgubb eller physalis.

Ingredienser

230 g smör
500 g socker
4 ägg
120 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk Espressokaffepulver
1 msk vaniljsocker
170 g MixWells Ljusa basmjöl
250 g chokladknappar
Lyxig chokladkräm
100 g smör riktig, riktigt mjukt (men inte smält)
150 g mörk choklad (ju finare choklad desto godare blir krämen)
100 g florsocker

Skriv ut

Lämna ett svar